
سرویس اقتصادی سراج24: با اختلالات ارزی ایجاد شده در سال 91 واردات برخی اقلام از جمله میوه های لوکس به کشور ممنوع شد تا جایی که برخی میوه های مصرفی اما عمداتا وارداتی مثل موز هم شامل این دستورعمل می شدند.
از آن به بعد فضا برای سودجویان باز شد و آن ها به دلیل تقاضا های مشتریان خاص قیمت این گونه میوه ها که شامل نارگیل، آناناس، انبه و غیره بود و به صورت قاچاق وارد بازار می شد را با چند برابر قیمت عرضه می کردند.
بعد از استقرار دولت جدید قاچاق چیان میوه وارد فاز جدید شده و به راحتی اجناس خود را از گمرک به میدان مرکزی میوه و تره بار وارد و بعد از ضبط کالا توسط تعزیرات حکومتی در مزایده که کمتر از 24 برای فروش اموال ضبط شده در همان محل برگزار می شود، میوه مورد نظر را توسط دلالان خریداری کرده و به چند برابر قیمت در بازار عرضه می کنند.
برای نمونه یکی از قاچاقچیان سودجو معروف به زاغی در میدان تره بار با واردکردن 10 تن میوه از یک جنس قاچاق به کشور بعد از عرضه در میدان مرکزی میوه و تره بار با برخورد و ضبط کالا توسط مامورین تعزیرات حکومتی مواجه می شود در ادامه کمتر از 24 ساعت این اجناس به مزایده گذاشته می شود که فرد مورد نظر توسط یک دلال اجناس را به قراری کیلویی 2000 هزار تومان خریداری کرده و بعد از آن جنس عمده آن را به قیمت 7000 هزار تومان به فروش می رساند.
مشاهدات خبرنگار سراج24 و پرس جو های مختلف از کسبه میدان مرکزی میوه و ترهبار کشور حاکی از آن است که از این دست اقدامات به طور متداول توسط برخی از کسبه میدان انجام می شود و دولت زمینه را برای فساد اقتصادی این افراد فراهم می کند.
افزایش چند برابری قیمت کالا که بیشتریان سود آن در اختیار دلال ها قرار می گیرد، موجب افزایش فشار به مردم و پرداخت هزیته زیاد برای خرید مایحتاج ضروری از جمله میوه شده است.